sikereink

Lengyelország, Szlovákia, Románia és Görögország után egy újabb ország ismerheti meg a borainkat!

Bővebben...:

gondolat“Ha körlünézel a pincében, vajon gondolsz arra, hogy isteneket őrzöl hordóidba zárva?„

Pilinszky János

bortúra

A világ 100 legjobb bora közül, egyet megkóstoltam

A következő képek a Waiheke szigetén (Aucklandtól 40 perc hajóútra) egy gyönyörű kis paradicsomban levő borászatok képei!

Stonyridge winery és a Cable bay winery.

Főleg bordeaux-i típusú borok és azok házasításaival foglalkoznak! (Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc,petit verdot,malbec,carménere a vörösek, természetesen az egyik fő új-zélandi fajtával a Shiraz-al kiegészítve, ill. a chardonnay, sauvignon blanc, szürkebarát és a tramini, mint fehér fajták! A fehérek illatbombák, lágy savakkal és főleg reduktív eljárással készítik, míg a vöröseket csak kishordós (220 l-es barrique) érleléssel készítik! Közepes savtartalmúak, hozzák a fajta jellegét, korrekt tanninokkal és színanyaggal a tökéletes mindennapok borai ezek! Nem több, nem kevesebb. Nem kóstoltam kiugróan erős tételt (az egy szem zászlósbort kivéve, de arról, majd külön), ám mindegyik boruk nagyon jó volt, a fajtaborok is és a házasított bordóiak is!
Érdekes, hogy az otthon most oly népszerű rosét csak egy helyen találtam és az is felejthető volt!
Most az egy szem csúcsborról: A Stonyridge főborásza Martin (aki egyébként nagyon kedvesen végigvezetett a pincészetben) megajándékozott egy pohár 2008-as Laros-al (itt fontos az ajándékozás szó, mivel 200.-dollár egy palack, ezért nagy duzzogva el is fogadtam) A LAROS 2008. itt kiemelkedő évjárat volt.
Ez egy klasszikus bordeaux-i cabernet házasítás. Cabernet sauvignon-merlot-cabernet franc-malbec-petit verdot! 70%-ban új francia, 30%-ban amerikai barrique hordókban érlelt tétel. 20 q/ha terméskorlátozás!!!
Fantasztikus illat és ízharmónia, szeder, csokoládé, dohány, vanília, kávés jegyek egyensúlyban a bogyós gyümölcsökkel! Állítólag a világ 100 legjobb borai között van! Robert Parker 95 p.-ra értékelte! Legjobban fogyasztható 2011-2021 között!

A borászkodás mellett olivával is foglalkoznak, és isteni olívaolajat készítenek! Nem rossz élmény egy olajfa liget kellős közepén borozgatni!

Látogatás a Kumeu River Winery borászatban

Az elmúlt héten egy Auckland-tól 30 percnyi autóútra levő családi pincészetbe...

önök mondták

 • Bíró pince és borozó a Szépasszonyvölgyben
  Csongrádi Anita Csongrádi Anita 2012.02.17.
  Köszönjük a szíves látást és a barangolást a finomabbnál finomabb borok világában
   
 • Bíró pince és borozó a Szépasszonyvölgyben
  Vetési Ádám Vetési Ádám 2011.12.18.
  Kedves Bea néni és tisztelt látogatók! A facebook-oldal mostmár saját címen is elérhető! A Bíró és fia pincészet oldalát a http://www.facebook.com/biropince ...
   
 • Bíró pince és borozó a Szépasszonyvölgyben
  Huszár Endre Huszár Endre 2011.10.21.
  Tisztelt Bea Mama! Gratulálok a finom borokhoz! És köszönjük a kellemes fogadtatást! A borok,amiket ott fogyasztottunk, és amiket elhoztunk,igazá n ...

bíró borozó

Bíró pince és borozó a Szépasszonyvölgyben

”Abban még senki nem ment tönkre, hogy megpróbált a vendégek kedvében járni!” Helyfoglalás: 06 20 803-9586; 06 36 415-611; 06 20 926 5696

Bővebben

boraink

hírek

bortudomány

kedvel?

Ha tetszett a biropince, ajánjon az ismerőseinek!