sikereink

Lengyelország, Szlovákia, Románia és Görögország után egy újabb ország ismerheti meg a borainkat!

Bővebben...:

gondolat“Ha körlünézel a pincében, vajon gondolsz arra, hogy isteneket őrzöl hordóidba zárva?„

Pilinszky János

Mámorra fel!

bor-mamorA mámor, az ősi mítoszok és vallások szerint, az ember valódi tudatállapota. Mindössze elfeledkezett róla az utóbbi 10 000 év egzisztencialista harcaiban. A mámor nem egyenlő a részegséggel, sem azzal a tengernyi negatívummal, mellyel a bort nem tisztelő s őt mégis mértéktelenül fogyasztó emberek sározták be.

A mámor egy olyan csoda, melyben a hétköznapi tények a költészet csúcsain tündökölnek.
A napsütés nem egy csillag magfúziójának eredményeként megvalósuló foton és részecskeáramlás, még csak nem is áldott napfény, de a legendák honába ívelő híd képében tündököl.
A szőlőhegyek nem mezőgazdasági termőterültek, még csak nem is ember művelte természeti csodák, de rejtélyes, tündérjárta, angyal-áldotta sugárarany-szeglet.
papno-papA vendéglátó pedig már nem borász, nem szőlősgazda, hanem egy rég feledésbe merült világ nagytudású papnője és papja. Mágus ő, aki a szent ital és benső kisugárzásával visszavezeti a fáradt vándor tudatát ősi állapotába: a mámorba.
A bor nem csak erjesztett, tudással kezelt szőlőlé, de az isteni nektárrá nemesül.

Miért Eger?

Mert nem szabad elfeledkezni a Genius Lociról, a hely nemes szelleméről, aki hősiességről és az élet szeretetéről dalol itt annak, akinek van reá füle és meghallja. S ha nem hallanád ismeretlen barátom, kortyolj egyet a borból, ülj egy fa alá (vagy egy pincébe) s figyelj. Ne a füleddel, de minden egyes sejteddel! Ha jól figyelsz meghallod!

bor-baratokÍrhatnék hosszan Egerről és környékéről, de a hivatalos és félhivatalos emberek ezt már számos alkalommal megtették egészen jó minőségben és tartalommal.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Eger
http://hu.wikipedia.org/wiki/Egri_csillagok
http://szepasszonyvolgy.info/index.php?page=szepasszonyvolgy-tortenete
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9passzony-v%C3%B6lgy


A többit pedig Neked kell hozzá illesztened, mikor megtapasztalod Egert és környékét. Mert ezt a helyet nem elég látni, érezni is kell!

...és most van egy találóskérdésünk!

önök mondták

 • Bíró pince és borozó a Szépasszonyvölgyben
  Csongrádi Anita Csongrádi Anita 2012.02.17.
  Köszönjük a szíves látást és a barangolást a finomabbnál finomabb borok világában
   
 • Bíró pince és borozó a Szépasszonyvölgyben
  Vetési Ádám Vetési Ádám 2011.12.18.
  Kedves Bea néni és tisztelt látogatók! A facebook-oldal mostmár saját címen is elérhető! A Bíró és fia pincészet oldalát a http://www.facebook.com/biropince ...
   
 • Bíró pince és borozó a Szépasszonyvölgyben
  Huszár Endre Huszár Endre 2011.10.21.
  Tisztelt Bea Mama! Gratulálok a finom borokhoz! És köszönjük a kellemes fogadtatást! A borok,amiket ott fogyasztottunk, és amiket elhoztunk,igazá n ...

bíró borozó

Bíró pince és borozó a Szépasszonyvölgyben

”Abban még senki nem ment tönkre, hogy megpróbált a vendégek kedvében járni!” Helyfoglalás: 06 20 803-9586; 06 36 415-611; 06 20 926 5696

Bővebben

boraink

hírek

bortudomány

kedvel?

Ha tetszett a biropince, ajánjon az ismerőseinek!